Activiteiten

Mountainbiken

Deze activiteit biedt deelnemers de kans om op eigen niveau hun grenzen te ontdekken en verleggen en hierdoor het zelfvertrouwen te vergroten. Om de activiteit veilig uit te voeren is het belangrijk dat ze ook rekening houden met de ander. Bijvoorbeeld het houden van voldoende afstand en accepteren dat de ander misschien wat minder snel gaat. Lukt het om dan juist de motiverende factor te zijn voor de ander? Tijdens het opdoen van al deze leermomenten proberen we de deelnemers ook nog een beetje te laten genieten van de prachtige natuur.

Survival(opdrachten)

Je leert jezelf past echt kennen wanneer je volledig op jezelf aangewezen bent en dat is waar het bij survivallen om gaat. Ontwikkel motorische vaardigheden en pas verschillende survivaltechnieken toe, zoals: vuur maken, touw klimmen, hut bouwen et cetera.

Schietactiviteiten

Schieten met een luchtbuks of pijl en boog is voor ieder kind een droom. We bieden onze deelnemers de mogelijkheid om onder begeleiding verschillende schietactiviteiten uit te voeren. Schiet je bijvoorbeeld een blikje om, beantwoordt dan de vraag die in het blikje zit. Zo leren we elkaar ook beter kennen. Lukt het niet om een blikje om te schieten dan geeft dit een mooie kans om te leren omgaan met teleurstelling. Zo maken we van elke situatie een leermoment.

Klimmen

Deze activiteiten doen een beroep op het vertrouwen in jezelf en de omgeving. Je achterover laten hangen over een steile rotswand, terwijl je enkel aan een touw gezekerd bent, maakt deze activiteit zeer geschikt om je grenzen te verleggen op individueel niveau. Het is belangrijk om je emoties bespreekbaar te maken en aan te geven wat er in je omgaat, zodat wij je als begeleiding kunnen helpen.

Vlotvaren

Leer hoe je met een paar balken, tonnen en touw een stevig vlot maakt. Maak samen met je team een taakverdeling en benut de kwaliteiten van elkaar. Hoe ga je er mee om als er even iets niet lukt of als een ander niet doet wat jij van degene vraagt. Kun jij je frustraties of vragen op een gepaste manier bespreekbaar maken? Als het vlot klaar is, moet deze natuurlijk getest worden op het water. Leer vertrouwen op jezelf en het team en overwin je angsten.

Kanovaren

Voor veel deelnemers is deze activiteit al een hele beleving op zich, mede omdat je niet de volle controle over de situatie hebt Tijdens deze activiteit ben je afhankelijk van je bootgenoten. Het is essentieel dat je met je bootgenoten samenwerkt en communiceert in stressvolle situaties. Anders kun je niet sturen en is de kans groot dat je omvalt. Hierbij is het dus belangrijk dat je leert vertrouwen op de ander en dat je er ook voor zorgt dat zij kunnen vertrouwen op jou. Bij rustigere stukken is er ruimte om te genieten van de mooie natuur en een goed gesprek te hebben met elkaar.

GPS-tochten

Bij deze activiteit leer je hoe je met behulp van een GPS de weg kan vinden. Hierbij zijn je communicatieve vaardigheden en doorzettingsvermogen van essentieel belang. Ga je bepaalde obstakels, zoals een rivier, uit de weg of ga je er met je hele team dwars doorheen? Hoe ga je er mee om als niet het hele team dezelfde denkwijze heeft of als het even niet loopt zoals je wilt. Deze onverwachte situaties vragen om flexibiliteit en geduld. Een leuke bijkomstigheid van deze GPS-tochten is dat je vaak op bijzondere plekken komt.

Samenwerkingsopdrachten

In tweetallen of samen met je groep verschillende opdrachten uitvoeren zorgt voor concrete leersituaties. Een parcours afleggen met blindemansbrillen waarbij je de controle bij je teamgenoot ligt, om samen de top van de reuzenladder bereiken. Al deze activiteiten vragen om heldere communicatie, vertrouwen in elkaar en het kennen van je eigen kwaliteiten en valkuilen. 

Orienteren in het bos

Challengeparcours

Neem contact op

Welenmosweg 1
7548 RT Boekelo

053 2005055
info@outdoorcare.nl

Wilt u iemand direct aanmelden?

klik hier om direct aan te melden
Naam
Je volledige naam
Field is required!
Field is required!
E-mail
Jouw e-mailadres
Het ingevulde emailadres lijkt niet geldig, corrigeer het svp of laat het veld leeg.
Het ingevulde emailadres lijkt niet geldig, corrigeer het svp of laat het veld leeg.
Telefoonnummer
Jouw telefoon nummer
Het ingevulde telefoonnummer lijkt niet geldig, corrigeer het svp of laat het veld leeg.
Het ingevulde telefoonnummer lijkt niet geldig, corrigeer het svp of laat het veld leeg.
Onderwerp
Onderwerp
Field is required!
Field is required!
Uw bericht
Stel ons al uw vragen ...
Field is required!
Field is required!
Field is required!
Field is required!
Contact

Ons adres

Welenmosweg 1
7548 RT Boekelo
Open in Google maps
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram