Over ons

Bij Outdoor Care wordt de mogelijkheid gecreëerd om te ontwikkelen in eigenwaarde, zelfvertrouwen en leert de jongere oefenen met sociale vaardigheden hierbij dient buitensport en spel als middel. 

 

Door een veilige en vertrouwde omgeving creëeren waarin ervaringen worden opgedaan in sociale interacties tijdens activiteiten, stimuleren wij kinderen in hun ontwikkeling. We houden rekening met het feit dat iedere jongere op eigen een manier gestimuleerd wordt om te leren. Naast sociale en cognitieve ontwikkelingsdoelen wordt er sterk ingezet op zelfredzaamheid in het dagelijkse leven.

 

Door middel van buitensport en spel zijn ontelbare praktische leersituaties te creëren om de eigenwaarde van het kind op verschillende gebieden positief te stimuleren. Bijvoorbeeld het overwinnen van angsten en het relativeren van emoties door een grensverleggende activiteit waar abseilen als middel wordt ingezet. De groep een jongere over een grens wat positief bijdraagt aan zowel de ontwikkeling van de jongere als de groep. De begeleiders kunnen hier ondersteunen door bijvoorbeeld angsten te relativeren. De jongere durft ten aanzien van de groep hulp te vragen, zich kwetsbaar op te stellen en uiteindelijk met meer zelfvertrouwen uit de opdracht te komen doordat het abseilen is gelukt.

 

Individuele of groepsgerichte activiteiten zijn een uitstekend middel om je beperking te herkennen en hiermee te leren omgaan. Concrete leersituaties worden op een natuurlijke wijze gecreëerd en herkenbaar zijn met situaties die zich voordoen in het dagelijkse leven. Je leert nieuwe vaardigheden door te ervaren en te reflecteren met andere jongeren en begeleiding. Deze ervaringen maken jongeren sterker om uiteindelijk deze nieuwe vaardigheden mee te nemen als een sociale basis.

 

Een belangrijk aspect is intrinsieke motivatie om te willen leren en ontwikkelen. Door het beleven van veel verschillende activiteiten blijven jongeren intrinsiek gemotiveerd om te leren en te ontwikkelen. Outdoor Care past de principes toe van het ervarend leren en specifiek de methodiek van Kolb. In de benadering wordt sterk ingezet op eigen kracht en vanuit die daar een positieve ervaringen op te doen. Lukt het een jongere bijvoorbeeld om in een samenwerkingsopdracht met anderen een brug over de sloot te bouwen en hierin de leiding te nemen, waarom zou ik op school dan niet kunnen samenwerken aan een project? Ervaringen die een jongere met een beperking (sociaal) sterker maken. Bijvoorbeeld jongeren met autisme hebben deze positieve ervaringen nodig om van te leren. Door te ervaren leer je om handvatten te vinden die je helpen om met je beperkingen of tekortkomingen om te gaan. Aan de andere kant ontdek je ook wat je goed kan en wat jouw helpt om verder te komen.

 

Waarom?

Outdoor Care is een jeugdzorginstelling die zorg wil bieden aan jeugdigen met autisme, ADHD en/of gedragsproblematiek voor de leeftijd vanaf 8 jaar tot aan 24 jaar.

Door middel van buiten(sport)activiteiten krijgt een jongere inzicht in eigen kunnen. Er worden verschillende activiteiten ondernomen. Hierbij kan gedacht worden aan mountainbiken, kanovaren, abseilen, survival, teambuildingsopdrachten, talloze verschillende samenwerkingsopdrachten, etc. Outdoor Care gebuikt buitensport als middel om leersituaties te creëren. De uitdagende activiteiten helpen bij het verleggen van grenzen waardoor zelfvertrouwen gestimuleerd wordt bij de jongere. Het doel is om de jongere te begeleiden in zijn of haar persoonlijke ontwikkelingsdoelstelling.

Neem contact op

Welenmosweg 1
7548 RT Boekelo

053 2005055
info@outdoorcare.nl

Wilt u iemand direct aanmelden?

klik hier om direct aan te melden
Naam
Je volledige naam
Field is required!
Field is required!
E-mail
Jouw e-mailadres
Het ingevulde emailadres lijkt niet geldig, corrigeer het svp of laat het veld leeg.
Het ingevulde emailadres lijkt niet geldig, corrigeer het svp of laat het veld leeg.
Telefoonnummer
Jouw telefoon nummer
Het ingevulde telefoonnummer lijkt niet geldig, corrigeer het svp of laat het veld leeg.
Het ingevulde telefoonnummer lijkt niet geldig, corrigeer het svp of laat het veld leeg.
Onderwerp
Onderwerp
Field is required!
Field is required!
Uw bericht
Stel ons al uw vragen ...
Field is required!
Field is required!
Field is required!
Field is required!
Contact

Ons adres

Welenmosweg 1
7548 RT Boekelo
Open in Google maps
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram